Adatátviteli lehetőségek

Telefonos átjelzés

Az analóg telefonvonal használata telefonköltséget jelent az Ügyfélnek. Természetesen a telefonvonal működésképtelensége esetén az átjelzés nem tud megvalósulni. Telefonos távfelügyelet esetén fontos, hogy a telefonvonal elérhető távolságban legyen a riasztórendszer központi egységétől. Tájékoztatjuk, hogy hívásvárakoztatást, híváskorlátozást, valamint ikervonalat nem lehet alkalmazni távfelügyelet esetén.

GPRS átjelzés - nyugtázott adatkapcsolat

A GPRS átjelzés alkalmazása lehetővé teszi a jelzések számának megtöbbszörözését ésGPRS modul a biztonságos adatátvitel garantálását azonos üzemeltetési költségek mellett. A távfelügyeleti központ képes a GPRS modulok életjeleit akár 25 másodperces rendszerességgel is fogadni.
A GPRS átjelző készülék riasztás vagy egyéb esemény bekövetkezésekor a riasztórendszer központi által kezdeményezett telefonhívást fogadja, a Contact ID adatokat feldolgozza, majd IP alapú csomagként a GPRS hálózaton keresztül továbbítja a távfelügyeleti központ felé. Az üzenetek fogadásáról a készülék nyugtát kap, így ezzel a legbiztonságosabb átjelzés valósítható meg.